Prag - torsdag den 24. maj 2001


Rejsen derned med stop i Theresienstadt

Tilbage

Næste morgen bliver vi vækket ved Dresden. Vi er tæt på den Tjekkiske grænse og efter at vi har passeret grænsen, får vi morgenmad, der bringer mine tanker hen på en Ruslandstur i 1985. Udbuddet er rimelig sparsomt, når man tænker på hvad vi f.eks. har oplevet i Egypten.

Videre via et naturskønt område igennem et bjergfyldt område og ved 11-tiden er vi i Terezin. Her skal vi besøge et tidligere fæstningsanlæg, der under 2. verdenskrig fungerede som en gennemgangslejr for jøder, modstandsfolk og politiske modstandere af Hitler. I Theresienstadt stødte vores guide Maria til. Hun var en meget dygtig guide. Theresienstadt er bestemt et besøg værd og for de, der ikke har lyst til at blive mindet om krigstiden, så kan jeg trøste. Det er ikke så barsk en omgang - men man får lov at tænkte lidt over, hvor onde mennesker kan være ved hinanden!

Efter frokost er det videre mod Prag, hvor vi ankommer en time senere. Her er der lidt tid til at få tjekket ind på hotellet, inden vi atter bliver hentet, for at komme med på en byrundtur. Det er alletiders måde at se en storby på. Sådan en rundtur giver et godt billede af, hvad man skal se nærmere på senere.

Tilbage til hotellet og efter et bad hastede vi på en ny tur! Denne gang var det en folkloreaften, hvor vi skulle spise Tjekkisk mad og opleve lokal underholdning. Med øl, vin ad libitum, masser af mad og underholdning, bragte det tankerne hen på grisefester på Mallorca for 15-20 år siden! Men en festlig afslutning på en lang og anstrengende dag - men sådan er storbyferier!

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21